top of page

Coaching voor zoekers

-- Nb: momenteel voer ik geen coachinggesprekken --

In mijn coaching richt ik me vooral op de 'zoekers'. Maar wat is een zoeker en wat zoekt hij of zij eigenlijk?

 

Zoekers stellen vragen en nemen niet zomaar genoegen met standaardantwoorden. Ze hebben het gevoel de wereld niet echt te begrijpen, maar hebben er moeite mee (gehad) om dit aan zichzelf toe te geven. Hieraan toegeven maakt het namelijk nog ingewikkelder – je zal toch op de een of andere manier in deze wereld moeten passen?

Als zoeker ben je voortdurend op zoek naar jouw 'ding'. Je hebt een sterk gevoel van purpose, maar vraagt je af hoe die purpose eruitziet. Zo nu en dan lijk je even te weten wat je wil doen met je leven, maar vaak kom je er na een tijdje achter dat dit het ook niet helemaal was. Je bent regelmatig klaar met de zoektocht en beseft tegelijkertijd dat je zal blijven zoeken.

Overall, zou ik zeggen, willen zoekers trouw zijn aan zichzelf. Zonder precies te begrijpen wat dat inhoudt.

brandon-siu-nI7knd5sQfo-unsplash.jpg

Pic by Brandon Siu

Ruimtemakers

Dat ik graag werk met zoekende types is geen toeval. Ik zet al zo lang als ik me kan herinneren vraagtekens bij vanzelfsprekendheden en wist heel lang niet wat ik moest doen met mijn leven. Maar waar ik dat in het duister tasten altijd als iets moeilijks ervaarde, zie ik het inmiddels als een springplank naar een vervullend leven.

Wanneer we onze vraagtekens serieus nemen en de behoefte aan een concreet actieplan loslaten, ontstaat er ruimte. En in die ruimte – waarin je eerlijk en zonder agenda naar jezelf en je leven kunt kijken – ontstaat uiteindelijk helderheid.

Dit is een bijzonder en uitdagend proces, waarin ik als coach met je mee kan wandelen. 

Coaching

Als coach ga ik op zoek naar het echte verhaal. Ik wil ontdekken wat je eigenlijk al weet en waar je naar wilt leven.

 

Ik wil ook van je weten waarom een ander leven nou eigenlijk níet mogelijk zou zijn, zodat we die belemmeringen samen kunnen bekijken.

Ik werk niet met een specifieke methode of beproefd stappenplan. Liever vertrouw ik erop dat we op het moment zelf weten waar we naar gaan kijken. In mijn ervaring komen we hiermee tot een boeiend en leuk gesprek dat tot echt inzicht leidt. Gaandeweg ga je steeds meer ervaren dat er wel degelijk ruimte is voor een ander verhaal, een andere insteek. Wat je eigenlijk al wist, wordt ineens helder.

Ons gesprek kan off- of online plaatsvinden. Tot de offline opties behoren een bankje in het park, een wandeling in een bos of een koffietje in een rustig café (omgeving Waalre/Eindhoven). Of we één of meerdere keren afspreken laat ik aan jou. Een gesprek kost €75 (incl. btw). Stuur me een mailtje om een afspraak te maken.

Waarvan wil je uiteindelijk kunnen zeggen:
'Hieraan heb ik mijn leven gewijd?'

(Hamvragen)

bottom of page