top of page

Wil jij 10K per maand EXTRA verdienen zónder er veel voor te doen!?

Bijgewerkt op: 29 jun. 2023

Ja? Wil je wel toch? Ik ga je hier NIET vertellen hoe je dat voor elkaar gaat krijgen, want ik heb ook geen idee! Tot zover, groetjes.


“Ok, waarom schrijf je die zin dan op...? Ik had helemaal hoop enzo”


Ik heb voor deze titel gekozen omdat ik denk dat we (bijna) allemaal (best wel een beetje) issues hebben rondom geld. Ik zie zelf regelmatig titels als deze voorbijkomen en ik weet dat het vooral nonsens is. Maar toch denk ik best vaak: het zou wel heel relaxed zijn, iedere maand een paar duizend euro krijgen/verdienen/winnen zonder er iets voor te doen. Dan zouden we altijd alles kunnen doen, nooit na hoeven denken over of het misschien op gaat, of dit of dat doen nou wel verstandig is, etc..


Zelfbeschikking

Uiteindelijk staat geld voor mij – en daarin sta ik denk ik allerminst alleen – voor vrijheid. Vrijheid om je leven te leiden zoals je zelf wilt. Dus in een woning in plaats van op straat, met eten uit de voorraadkast in plaats van een prullenbak en op vakantie naar Ibiza in plaats van naar Isla del UWV. Dat geld je die ruimte biedt is natuurlijk heel fijn enzo, maar het betekent ook dat we een gebrek aan geld associëren met een gebrek aan vrijheid.


En dus leveren we onze vrijheid in voor vrijheid

Wil je je eigen keuzes kunnen maken en enig comfort ervaren in het dagelijks leven, dan zullen er dus ergens florijnen vandaan moeten komen. Het gros van de samenleving doet dat door te werken, en dan meestal voor een ‘’baas’’. Hetzelfde gros vindt dat niet per se het allerleukste wat er is. Want werken is voor heel veel mensen toch vooral: iets waar je vaak geen zin in hebt, maar wat nou eenmaal moet. Als je als kind dan zei: “Maar dat is toch stom?”, kreeg je van de oude, wijze mensen altijd een antwoord in de vorm van: “Het leven kan niet altijd leuk zijn.” Onzin, dacht ik dan.


En dat denk ik eigenlijk nog steeds

Want kunnen we onze vrijheid ook verkrijgen door te werken vanuit... vrijheid? Vanuit plezier en iets als bezieling? Is het probleem niet vooral dat we te weinig dromen, te weinig durven en te weinig op zoek gaan naar wat er allemaal wél mogelijk is? Is werken omdat het nu eenmaal moet niet heel vaak een excuus om onszelf niet de vraag te hoeven stellen wat we eigenlijk met ons leven willen doen?


 

Interessant onderwerp? Check ook eens Mundo Resink's blog

Comments


bottom of page