top of page

Van experiment naar assortiment

Hamvragen is begonnen als een klein, geinig projectje van Thomas van de Loo, die als coach veel mensen hielp met de vraag wat ze nu eigenlijk wilden met hun leven. Hij bundelde alle goede vragen die met dit thema te maken hebben in een kaartenset en ineens was daar de eerste editie.

Grappig genoeg bleek er animo te zijn voor dit product en al snel ging het een eigen leven leiden. De set Hamvragen Ontdek wat je drijft ging in tweede druk en er ontstond een Mindmap-editie. In samenwerking met Monique Buchrnhornen en Thessa van de Loo kwam een speciale Pubereditie tot stand. Achter de schermen werkt hetzelfde team nu aan een Kindereditie.

Ook komt 't Grote Hamvragen Werkboek eraan en in samenwerking met Roos Apotheker ontstaat as we speak een editie speciaal gericht op zwangerschap, bevallen en kraamtijd. 

Thomas van de Loo

Thomas van de Loo

Een studie Sociale Geografie aan de UvA en een handjevol korte carrières – van duurzaamheidsconsultant tot online marketeer – leidde er uiteindelijk toe dat ik me realiseerde dat de meer geijkte paden voor mij niet vervullend gingen zijn. Ik had van alles geprobeerd en moest steeds weer concluderen: nope, ook dit is het niet.

Het voelde alsof ik steeds minder te verliezen had, waardoor het idee om maar gewoon te gaan doen waar ik écht zin in had almaar aantrekkelijker werd. 

Dus dat deed ik. In volle vaart knalde ik door zelfhulpboeken, verlichtingsvideo's en coachingcursussen heen. Ik bezocht yogaklassen, ademlessen en retraites. Alles wat interessant, fascinerend of inspirerend was, kreeg een go. Waar iets toe leidde, was totaal niet meer interessant. 

 

Al snel leidde dit niet bezig zijn met mijn toekomst tot heel veel helderheid over mijn toekomst. Ik wilde coach worden.

Na een periode van (zelf)studie op coachgebied  – ik las en bekeek alles wat ermee te maken had en deed uiteindelijk ook een NOBCO- en EMCC-gecertificeerde coachopleiding – ging ik aan de slag als coach.

 

Niet geheel verrassend begeleidde ik vooral mensen die op zoek waren naar wat ze nu écht wilde doen met hun leven. Door de jaren heen ontwikkelde ik verschillende hulpmiddelen om hier helderheid over te krijgen. Want het thema laat me niet los (in a good way) en het krijgen van goede begeleiding in dit proces maakt een groot verschil. Dit heeft uiteindelijk tot het bedrijf Hamvragen geleid.

Samenwerkingen

Thessa van de Loo

Thessa van de Loo

Ik wist al vrij jong wat ik later wilde gaan doen: kinderen helpen. Dit resulteerde in de studies pedagogiek en orthopedagogiek. Hierna heb ik jarenlang als orthopedagoog voor een schoolbegeleidingsdienst gewerkt. In deze jaren is mijn behoefte gegroeid om volwassenen tools te bieden om echt af te stemmen op de wereld van het kind.

Monique Buchrnhornen

Monique Buchrnhornen

Al heel mijn leven ben ik voornamelijk geïnteresseerd in de mens. Mijn aandacht is daarom ook altijd gegaan naar het vergaren van pedagogische en psychologische kennis van kinderen en volwassenen. Ik heb jaren in het basisonderwijs gewerkt; als leerkracht en later als leerkracht-coach. Na tien jaar een eigen praktijk te hebben gehad, focus ik me nu op het ontwikkelen van materialen die mensen in hun kracht zetten.

Rozemarijn Apotheker

Rozemarijn Apotheker

Via een aantal omwegen ben ik na de geboorte van mijn eerste kindje de zwangerschapsyoga, bevallingsvoorbereiding en geboortezorg ingedoken. Ik geloof dat als je tijd en energie in de voorbereiding van je bevalling steekt, je een radicaal andere bevalling kan hebben. Dat is een uitnodiging om op zoek te gaan naar manieren om van je bevalling een bijzondere ervaring te maken.

bottom of page