top of page

Chatten met een coach: hoe werkt dat en wat heb je eraan?

Coaching via chat (bijv. WhatsApp): de één moet er niet aan denken, terwijl de ander er bij zweert. Factoren zoals iemands persoonlijkheid en het type probleem of vraagstuk waar iemand mee loopt, bepalen of coaching via chat zinvol zijn. In deze blog post vertel ik meer over hoe een coachingsessie via chat werkt, zodat je voor jezelf kunt bepalen of het een goed idee is voor je,


Waarom chatten met een coach?

Mensen initiëren een coachingsessie via chat om verschillende redenen. Soms speelt er ineens iets in hun leven en moeten ze bijvoorbeeld een belangrijke keuze maken. Ze willen dan snel met iemand sparren, zodat ze meer helderheid krijgen over hun voorkeuren en wensen. Maar ze kunnen ook al lang met iets lopen en het gevoel hebben er maar niet uit te komen. In dat geval kan een coach nieuwe perspectieven inbrengen, waardoor iemand beter zicht krijg op de gewenste vervolgstappen.


Voordelen coaching via chat

Natuurlijk: je kunt ook een coach benaderen en een afspraak maken voor een face-to-face/zoom coachingsessie. Een groot voordeel van chatten met een coach is echter dat het op korte termijn plaats kan vinden; vaak ga je dezelfde dag nog met de coach in kwestie in gesprek.


Daarnaast is chatten met een coach een vrij anonieme en laagdrempelige vorm van coaching. Geen uitgebreide intakesessies waarin je elkaar leert kennen, nul contracten en coachingovereenkomsten. Bij chatten met een coach is het allemaal heel simpel: er is een coachee met een vraag aan de ene kant, en aan de andere kant een coach die probeert te helpen.


Een ander voordeel aan een coachingsessie via chat is dat je als coachee opschrijft wat er in je speelt. Als zodanig creëert dit vaak al meer duidelijkheid over alles. Sowieso voelt het schrijven over een uitdaging, vraag of probleem vaak veiliger dan erover praten, helemaal voor de wat meer introverte mens.


Een laatste factor die mensen regelmatig als plezier ervaren, is het geringe tarief dat er voor coaching via chat wordt gehanteerd. Zo vraag ikzelf €27,50 voor een coaching chatsessie, een bedrag dat voor de meesten van ons geen grote problemen oplevert.coaching via chat
Coaching via chat is een laagdrempelige manier om meer helderheid te ervaren


Hoe werkt coaching via chat

Iedere coach hanteert een andere werkwijze voor coaching via chat. Wanneer je met mij in gesprek wilt, werkt dit heel eenvoudig. Op deze pagina vind je onderaan de pagina een klein bestelformulier. Dit formulier vul je in, je betaalt voor de sessie (bijvoorbeeld via iDeal) en je kunt de chatsessie gelijk beginnen. Ik bied coaching via chat aan via WhatsApp.


In principe krijg je dezelfde dag nog een reactie. Mocht dit op dat moment even niet mogelijk zijn, dan laat ik dat meteen weten.


Mijn specialisatie als coach

Als coach begeleid ik vooral mensen die op zoek zijn naar wat ze nu echt willen met hun leven. Wanneer je wilt dat je leven en werk gaan over de dingen die er voor jou echt toe doen, dan denk ik graag met je mee.


Als persoon en coach heb ik me verdiept in alles wat komt kijken bij een bevlogen, bezield bestaan. Hierdoor ben ik in staat om iedereen te begeleiden die de wens heeft om een kloppend leven te leiden, dat past bij wie zij zijn.


Dus wil je:

  • richting ervaren;

  • minder twijfelen;

  • een kloppende keuze maken;

  • meer zingeving ervaren;

  • Of iets anders dat gerelateerd is aan bezieling, purpose, passies, talenten, motivatie en het maken van betekenisvolle stappen?


Wees welkom.


Je leest hier meer over mij en hier meer over de coaching die ik aanbied.


Is het voor mij een goed idee om voor een chatsessie te gaan?

Op deze vraag kan ik alleen maar het clichématige antwoord geven dat je dit alleen zelf kunt bepalen :) Al met al zou ik zeggen: wanneer je er iets voor voelt, is er een grote kans dat het gaat werken voor je.


Gruwel je al bij het idee en houd je juist van face-to-face contact? Ga dan vooral daarvoor.


Meer lezen over coaching via chat doe je hier. Onderaan de pagina staat beknopt beschreven hoe je een coachingsessie via WhatsApp aanzwengelt.


Graag spreek ik je later in de chat! Heb je nog vragen? Stuur even een bericht.chatten met een coachComments


bottom of page