top of page

Je voorbereiden op een bevalling: hoe werkt dat?

Bijgewerkt op: 15 feb.

Een zwangerschap luidt een nieuwe en intensieve fase in. Hoe alles gaat lopen is niet altijd te voorspellen, maar dat betekent niet dat het geen zin heeft om je voor te bereiden op de bevalling. Sterker nog; bereid je voor op de bevalling en je ervaring zal geheel anders zijn.


Waarom je je wilt voorbereiden op de bevalling

Wanneer je bewust aan de slag gaat met de belangrijke thema's rondom de zwangerschap en bevalling geef je jezelf de kans om te verkennen wat er komen gaat en wat de verschillende mogelijkheden zijn. Hierdoor maak je keuzes die bij jou passen.


Ook ben je door een goede voorbereiding op de bevalling minder snel verrast en weet je beter wat te doen in verschillende situaties. Daarnaast zorgt het in algemene zin voor meer vertrouwen, wat de kans op een positieve bevallig groter maakt.Je voorbereiden op de bevalling
Bereid je voor op de bevalling en je hebt een hele andere ervaring. Bron foto: Camylla Battani // Unsplash


Waar te beginnen?

Voor zwangeren en hun (beval)partners hebben we vanuit Hamvragen een mooie en laagdrempelige tool ontwikkeld waarmee je een eerste stap zet richting een goede voorbereiding op de bevalling en kraamtijd: Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd. Je voorbereiden op de bevalling en alles wat daarbij komt kijken, wordt daarmee een stuk makkelijker en overzichtelijker.


Deze gespreksstarters zijn ontwikkeld in samenwerking met Roos Apotheker, die als docent zwangerschapsyoga en bevallingsvoorbereiding al vele (zwangere) stellen geholpen heeft bij alles rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Dit doet zij onder meer via een workshop 'Bevallingsvoorbereiding' en een online cursus die zeer binnenkort wordt gelanceerd.


De vragen uit dit card deck bieden je de kans om na te gaan waar jouw voorkeuren liggen en in welke onderwerpen en keuzes je je verder wilt verdiepen. De kaartset geeft je ook de kans om stil te staan bij onderwerpen en inzichten die in de reguliere communicatie over zwangerschap, bevallen en kraamtijd vaak over het hoofd worden gezien. Hierdoor ga je op laagdrempelige en verkennende wijze de diepte in.

Op zoek naar een mooi cadeau voor iemand die zwanger is?

Is er iemand in je omgeving zwanger en ben je op zoek naar een cadeau, dan geef je met Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd een origineel en waardevol cadeau. De gemiddelde zwangere krijgt vrij veel rompertjes, boekjes en babyspeeltjes, waardoor dit card deck net een andere draai geeft aan de welbekende varianten van het 'zwangerschapcadeau'. 

Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd is daarmee een leuk en zinnig cadeau voor iedere zwangere en (beval)partner en doet het goed op babyshowers en andere festijnen rondom de aankondiging van een zwangerschap.


Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd bestellen

Het card deck Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd is via bol.com te bestellen.​ De kosten bedragen €17,95 (incl. btw & verzendkosten). Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

 

Bestel je meer dan één card deck, dan ontvang je korting. Deze korting wordt door bol.com automatisch toegepast.

 

Heb je een (web)winkel en wil je Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd aanbieden, stuur dan een mailtje.

 


Voorbereiden bevalling
Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd

Korting op online zwangerschapscursus

In het card deck Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd vind je een kortingscode waarmee je 10% korting krijgt op de online zwangerschapscursus van Roos. Een zwangerschapscursus die bestaat uit zowel videolessen als een persoonlijke video call, zodat je bekend raakt met de algemene kant van de bevallingsvoorbereiding en er tegelijkertijd voldoende ruimte is om de bevallingsvoorbereiding aan te passen aan jou als persoon.


Meer informatie over Roos en de online zwangerschapscursus die zij aanbiedt, vind je hier.

Comments


bottom of page