top of page

Op zoek naar een online zwangerschapscursus? Met "Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd" krijg je 10% korting

Bijgewerkt op: 17 feb.

Wanneer je op zoek bent naar een goede online zwangerschapscursus is de kans vrij groot dat je een beetje verdwaalt. Er zijn ontzettend veel opties en iedere aanbieder heeft weer een andere invalshoek. Toch loont het om goed in kaart te brengen naar wat voor soort zwangerschapscursus je op zoekt bent, zodat je uiteindelijk iets kiest dat echt bij je past. Wanneer je Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd bestelt, krijg je 10% korting op de online zwangerschapscursus van Roos Apotheker. Een zwangerschapscursus die bestaat uit zowel videolessen als een 1-op-1 call, zodat je bekend raakt met de algemene kant van de bevallingsvoorbereiding en er tegelijkertijd voldoende ruimte is om de voorbereiding aan te passen aan jou als persoon.


Waarom voorbereiden op de bevalling met een online zwangerschapscursus?

Bevallen is een bijzonder en intens proces. Hoe meer ontspannen je bent, des te soepeler en sneller de bevalling gaat. Wanneer je ontspannen de bevalling in gaat, maakt je lichaam immers de hormonen aan die een goede bevalling mogelijk maken. Eén van de dingen waar je mee aan de slag gaat in de zwangerschapscursus van Roos is dan ook hoe je in een ontspannen staat richting (en door) de bevalling gaat.


Ook leer je meer over het bevalproces, de mentale voorbereiding, ademhaling tijdens de bevalling, poses om weeën op te vangen, wat je kunt doen als partner en de kraamtijd.


De voordelen van een zwangerschapscursus

De zwangerschapscursus helpt je om stil te staan bij alles wat te maken heeft met de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Dit geeft jou als zwangere en jouw (beval)partner de kans om na te gaan waar jullie voorkeuren liggen en waarin je je verder wilt verdiepen.


Ook ben je door een goede voorbereiding op de bevalling minder snel verrast en weet je beter wat te doen in verschillende situaties. Daarnaast zorgt het in algemene zin voor meer vertrouwen, wat de kans op een positieve bevallig groter maakt.


Natuurlijk, je kunt niet helemaal voorspellen wat er komen gaat rondom een bevalling en kraamtijd. Maar een goede voorbereiding maakt een groot verschil.


online zwangerschapscursus
Ga voor een online zwangerschapscursus die bij je past. Bron foto: freestocks // Unsplash


Achtergrond Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd

Het card deck Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd is de tweede cocreatie binnen de Hamvragen-reeks. Na het verschijnen van Hamvragen Pubereditie ontstond bij Roos Apotheker – docent zwangerschapsyoga en bevallingsvoorbereiding – het idee een deck te maken specifiek voor zwangeren.


Roos was op zoek naar iets dat de belangrijke zaken rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd verkennend behandelt. Op die manier kunnen zwangeren en hun partners op hun eigen manier kennismaken met de thema's en keuzes rondom een zwangerschap – zonder te verdrinken in hele lappen tekst en complexe vraagstukken. Hamvragen Zwanger, Bevallen en Kraamtijd is daarmee een tool geworden die voor iedere zwangere relevant is. Ook als je honderd boeken gelezen hebt over bevallen of al drie keer eerder bevallen bent, ontstaan er aan de hand van het card deck mooie en zinvolle gesprekken tussen jou en je partner.


Je bestelt Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd hier.


online zwangerschapscursus
Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd is een mooie eerste stap in de bevallingsvoorbereiding


10% korting op online zwangerschapscursus als je Hamvragen hebt besteld

In het card deck Hamvragen Zwanger, bevallen en kraamtijd vind je een kortingscode waarmee je 10% korting krijgt op de online zwangerschapscursus van Roos.

Zoals gezegd combineert Roos in haar zwangerschapscursus het beste van twee werelden, omdat je als cursist bekend wordt gemaakt met alle algemene zaken rondom de bevalling via videolessen en er tegelijkertijd aandacht is voor jou als individu. Onderdeel van de cursus is namelijk een 1-op-1 video call waarin jullie samen door alle zaken lopen die voor jou (of jullie) relevant zijn. Deze call kan bijvoorbeeld in het teken staan van vragen, twijfels of angsten waar je mee zit.


Uiteindelijk is het hele bevallingsproces iets super persoonlijks, dus ga ook op zoek naar persoonlijke aandacht.


Meer informatie over Roos en de zwangerschapscursus die zij aanbiedt, vind je hier.


Vragen naar aanleiding van dit artikel? Mail je vraag via het contactformulier onderaan deze pagina.


Comments


bottom of page